Nutiseadme kasutamine loodusõpetuses

Koolitus „Nutiseadme kasutamine loodusõpetuses“ toimub 17. jaanuaril Palade Loodushariduskeskuses, algusega kell 14:15. Koolitus kestab orienteeruvalt 3 tundi. Koolitust viib läbi Marko Valker Silma Õpikojast        ( www.silmalk.ee ).

Koolituse maksumus on 30.00 € osaleja kohta.

Vajalik eelnev registreerumine 15. jaanuariks aadressil paladelhk@gmail.com

Lisainfo: Karin Poola (paladelhk@gmail.com, tel 53422087)

 

 Programmi tutvustus

 Koolituse käigus tutvustatakse loodusõpetuses kasutatavat õppevara. Eelekõige soovitame koolitusest osa võtta algklasside õpetajatel, samuti saavad sellest kasu bioloogiaõpetajad, kellel on ainetunnid 7.-9. klassis.

Koolituse esimeses osas tutvustatakse erinevaid nutiseadmetele mõeldud äppe ning nende kasutamise võimalusi õppetöös. Tutvustame nutirakendusi „Eesti linnud”, „Kes käis”, „Kalamäng”, „Pilveaabits”, „Minu Loodusheli” ning Loodusvaatluste andmebaasi nutirakendust. Koolituse käigus õpime tahvelarvutitega loodushelisid lindistama ning loodusvaatlusi tegema. Selleks teeme 30-45 minutilise väliõppe Palade Loodushariduskeskuse ümbruses.

Koolituse teises osas tutvustame virtuaalõppekeskkondi. Tutvustame e-Loodust, Keskkonnakompassi ning mitmeid välismaiseid õppematerjale. Selle teema juures on soovitatav kasutada sülearvuteid.

Koolituse kolmandas osas õpime, kuidas teha nutitunni ülesanded lastele põnevaks. Tutvustame 3-4 õpikeskkonda, mis muudavad õpetaja tunni ettevalmistamise lihtsamaks ning parandavad laste õpitulemusi.

Koolituse kestvus on vastavalt õpetajate soovile 3,5-4 tundi. Kui õpetajatel on koolituse programmi osas mõni erisoov (nt mõne konkreetse e-õppe keskkonna käsitlemine), siis on seda võimalik teha.

This entry was posted in Määratlemata. Bookmark the permalink.

Lisa kommentaar